Kamera Sistemleri

 

Kamera sistemleri genel olarak bir alanın korunması için kullanılmaktadır.CCTV kamera sistemleri ile istenilen iç/dış mekanı 7/24 kayıt altında tutabilirsiniz.

Kamera Sistemleri

Kamera sistemleri kullanım ihtiyacına göre genellikle belirli bir alanın korunması için yada bir faaliyetin gözetim altında tutulması için kullanılmaktadır. Aynı zamanda kamera sistemleri sayesinde illegal durumlar gerçekleştiğinde kişinin tespit edilmesi için ve olayları anlayabilmek için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kamera Sistemlerinin Kullanım Alanları Nelerdir ?

Kamera sistemleri kullanım alanına göre pek çok yerlerde kullanılmaktadır.Çoğunlukla güvenlik ihtiyacının bulunduğu toplu alanlarda, apartmanlarda, sitelerde, karakollarda, işyerlerinde, evlerde, fabrikalarda, işletmelerde, hastanelerde ve birçok alanda kullanılmaktadır.

Yüksek Teknoloji ve Kameralara Etkisi

Teknolojinin hızla ilerlediği son yıllarda cctv kamera sistemleride bu yenilikten payına düşeni aldı diyebiliriz.Bir zamanlar video görüntüsünün devrim sayıldığını düşünürsek günümüzdeki kamera teknoljisi bir hayli geliştiğini söyleyebiliriz.Artık uzaktaki evimiz, ofisimiz bir tıkla kontrol edebiliyoruz.Yüksek çözünürlüklü cctv kamerlar ile tüm detayları kaçırmadan rahatlıkla uzaktaki mekanı izleme ve bu izlediğimiz görüntüyü kayıt edebiliyoruz.

Güvenlik Kamera Sistemlerinin Bizlere Getirdikleri

Yüksek teknolojiye sahip kamera sistemleri ile hem güvenliği en üst seviyeye çıkartabiliyoruz hemde iş ve günlük sosyal yaşantımızda bizlere oldukça rahatlık sağlamaktadır.Özellikle internet teknolojisinin yaygınlaştığı son yıllarda Ip kamera sistemleri yoğun olarak kullanılmaya başlandığını söyleyebiliriz.İnternetin olduğu herhangi bir yerden bu cep telefonumuzda olabilir hızlı ve kolaylıkla uzaktaki kameraya bağlanıp görüntüyü izleyebilme imkanına sahib olabiliyoruz.Böylelikle mekan güvenliğini sağlayarak hem maliyet hemde psikolojik olumsuzluklardan kurtulabiliyoruz. 

Kamera Sistemleri Nasıl Oluşur, Ekipmanları Nelerdir?

1-Güvenlik kameralarının bir çok çeşidi bulunmaktadır;

  • Sabit Kameralar
  • Dome Kameralar
  • Speed Dome Kameralar
  • IR Gece Görüşlü Güvenlik Kameraları
  • Zoom Kameralar

olmak üzere bir çok çeşit kamera bulunmaktadır. Bu kameraların üretilme amacı genel olarak güvenliği sağlamak içindir. Uygulamak istediğiniz alana göre size olan en uygun kamerayı seçerek güvenlik sağlayabilirsiniz.

2-Dijital Kayıt Cihazları; Dijital kayıt cihazları kameranın an ve an çektiği görüntüleri dijital ortamda kayıt eder.  Günümüzde (DVR) olarak da bilinen kameralardan gelen görüntüleri kayıt altına almak için yaygın olarak tercih edilmektedir. Kayıt yapabilmek için ekstradan bir Harddiske sahip olmanız gerekmektedir. Hard diskler görüntülerin kayıt olacağı cihazdır. 500GB ve 20TB arasında değişen hafıza boyutlarına sahiptir. Hard disk kapasiteniz ne kadar geniş olursa o kadar daha fazla kayıt alanına sahip olursunuz.

3- CCTV Kablo;  Bu kablolar güvenlik kameraları için günümüzde en çok tercih edilen ve ekonomik olan kablolardır. Kablo içerisinde video ve görüntü besleme kabloları bulunmaktadır.
Genel olarak küçük projelerde tercih edilmektedir.

4-Besleme Adaptörü; 12V DC güç gerektiren kamera sistemleri besleme adaptörü gereksinimi duyarlar. Switch moda sahip güç kaynağı kullanılmalıdır.

5- Kamera bağlantıları için BNC, Besleme JAC gibi ekipmanlar kullanılmaktadır.

Kamera sistemleri yukarıda bulunan 5 ana madde birleşerek oluşmaktadır. Güvenliğinizi kontrol altına almak ve risk içerisinde olmamak için kamera sistemleri tercih edilen ideal bir yöntemdir. Kaliteli kamera ve kamera ekipmanları kullandığınız takdirde daha net bir görüntü alabilirsiniz.
Güvenlik kameraları için DVR (Dijital Kayıt Cihazları) kesinlikle olması gerekmektedir,  aksi takdirde görüntüler kayıt edilip oynatılamaz.
Büyük alanlarda çoklu kamera sistemleri kullanmak istiyorsanız eğer gece görüşlü kameraları tavsiye edebilirsiniz daha ekonomiktir.